5. 5. 2021

Central Group bude nadále sídlit v City Empiria

PSN prodloužila společnosti Central Group pronájem ve své budově City Empiria v Praze na Pankráci minimálně o dalších pět let. Jde o zhruba 4 000 metrů čtverečních, Central Group sídlí v budově od roku 2004.

„Pracovní trh a návyky se v posledním roce výrazně změnily. Proto by se mohlo na první pohled zdát, že zájem o kancelářské budovy poleví. Tato transakce ale naopak potvrzuje, že kvalitní a moderní pracovní prostředí bude i nadále silným benefitem, který ocení především ty společnosti, které se dívají dál do budoucnosti,“ uvedl ředitel komerčních projektů PSN František Jiránek.

Budovu City Empiria PSN koupila loni od realitního fondu skupiny Generali. Budova byla postavená v 70. letech minulého století, má 27 podlaží a měří 104 metrů. Vyšší je v Česku jen sousední City Tower se 109 metry a brněnský AZ Tower, který je vysoký 111 metrů.

PSN v hlavním městě spravuje například Tančící dům, Dům módy na Václavském náměstí, vršovický areál továrny Koh-i-noor nebo metronom na Letné. Firmě patří také další kancelářské a bytové objekty. Letos v dubnu koupila od HB Reavis pozemek na místě bývalé budovy Transgasu v Praze ve Vinohradské ulici.

SF/pb